2011. május 21., szombat

Bohócvirág

Akkor van szükség erre az eszenciára, ha az ember retteg a világ dolgaitól: fájdalomtól, balesetektől, sötétségtől, egyedülléttől, szerencsétlenségektől, a mindennapi élet eseményeitől. A Bohócvirág a félénkség elleni szer. Csökkenti a valós félelmeket, erősíti a veszélyek helyes és ésszerű felmérésének képességét, és általában bátrabbá tesz. Különösen ajánlott olyan gyermekeknek, akik félnek minden új szituációtól.-ezt a leírást a Bach virágterápiában találtam erről az orchidea szépségű virágról.

A békéscsabai piacon találtam rá "véletlenül" erre a különleges kis virágra. Egyik napról a másikra 37 db virág nyílt ki a mi kis bohócunk sírján... Ugye Te már nem félsz?

Itthon is ültettem néhányat,de azokon csak néhány virág nyílik...Hmm...

2011. május 13., péntek

Ízisz medál

Egy kedves kolléganőmnek készült,aki imádja a lilát minden variációban.

2011. május 4., szerda

20 év mérlege

Ezt a gyönyörű azáleát kaptam a férjemtől 20. házassági évfordulónkra. Kénytelen voltam mérleget készíteni az életemről...Sok mindent, azt hiszem a teljességet megéltük együtt, jóban-rosszban, egészségben,betegségben , és elég jól kiálltuk a próbát.Úgy érzem kisfiúnk halála jelentette azt a pontot,ami után már csak lefelé vezet az út, még ha lehet ez tartalmas és szép is... A nagyfiúnk élete lassan önálló lesz,mi pedig már csak statisztái lehetünk az ő életének ,még ha (remélhetőleg ) időnként aktív szerepet is kaphatunk benne.

RAW- csepp magamnak


Lehet,hogy a Luca széke gyorsabban elkészült volna,de sokat molyoltam vele.De most gyorsan ajándékba is készítettem egy ilyen technikával készült láncot.

Húsvéti koszorú

Egy svéd recept alapján már évek óta elkészítem ezt a látványos kalácsot,aminek marcipános pudingos tölteléke "dobja fel" az egyszerű kalácsot.Hiába kérem a fiúkat,hogy briós formában is hadd süssem meg,ők ragaszkodnak az eredeti formához.