2011. november 21., hétfő

Fázós lélekkel...



Babits Mihály:Húnyt szemmel...

Húnyt szemmel bérceken futunk
s mindig csodára vágy szivünk:
a legjobb, amit nem tudunk,
a legszebb, amit nem hiszünk.

Az álmok síkos gyöngyeit
szorítsd, ki únod a valót:
hímezz belőlük
fázó lelkedre gyöngyös takarót.

Leginkább ez fejezi ki a lelkiállapotomat. Egy kicsit igaz gyöngyözök is,de sok mindenhez nem érzek kedvet.Még a bágyadt őszi napsütés is valamiféle reményt sugall,de most az sincs:( És ahogy közeledik az ünnepvárás,úgy nő bennem a félelem és fájdalom...Elmúlt a Zsombor nap ,de úgy,hogy az iskolából kifele jövet már a kapuban bőgtem,nem bírtam tovább. Hiába engedtünk fel kívánságlámpást,az már úgysem teljesül...Két hét múlva Mikulás után szülinapja lesz, csak az ünnepelt nélkül... Miért kell úgy tennem,mintha ezt normálisan ki lehetne bírni?




6 megjegyzés:

  1. Mindig könnyes szemmel olvasok, ha Zsomborról írsz... Nekem is két fiam van és azt is nehezen viselem, ha fáj valamijük.... Jó lenne, ha meg tudnálak ölelgetni, mert nem igazán tudom, hogy mit írjak... A mai gyertyát neki gyújtom, jó? Vigyázz magadra!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kata! Annyira veled érzek és annyira nem tudok neked mit mondani, mert úgy is tudom, hogy nem tudlak megvigasztalni. Nagyon sok erőt, egészséget, vigasztalódást, kitartást kívánok Neked és egész Családodnak!

    VálaszTörlés
  3. Drága Kata, nem kell úgy tenned, nem kell titkolnod. Eljön az idő, amikor ez a fájdalom már csak a Tiéd-Tiétek lesz, hosszú az út, de eléred.
    Túl kell élni, a Családért, és azért, mert Ő is ezt szeretné.....
    Ölellek

    VálaszTörlés
  4. Kedves Kata, Annyira átérzem a fájdalmadat, de nehéz szavakat találni, ami könnyítene a lelkeden. Vannak olyan dolgok, amiket életünk végéig hordozunk magunkban, sohasem halványul el. Kívánom neked, hogy fázós lelked felengedjen, mert ott van melletted a családod, akik szeretnek téged. Vígasztalást nyújtani nem tudok, csak nagyon sok erőt kívánhatok neked.A távolból küldöm a szeretetemet és sokat gondolok rád.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm,olyan sokat jelentenek nekem ezek a kedves szavak! Ilyenkor mindig meghatódom én is , erőt ad nekem,hogy vagytok és igyekeztek erőt önteni belém!

    VálaszTörlés
  6. Ha az álmok gyöngyei kapaszkodót adnak, álmodj, a körülötted élők pedig, remélem, nyújtják a kezüket feléd, hogy maradjon belőled nekik is. Ne fojtsd magadba a fájdalmad, ne gyászolj egyedül, mert iszonyatos teher, ha magadban cipeled. Mi itt vagyunk, meghallgatunk, bár elvehetnénk egy parányit belőle!

    VálaszTörlés