2012. augusztus 6., hétfő

Csend(:

Cserbenhagytak a gyöngyeim vagy én hagytam cserben őket.1,5 éve halt meg Zsombor vele halt a lelkem egyik fele.A másik része a túléléshez alkalmazkodott, a szívem megkeményedett,kiveszett belőlem a játékosság és a kreativitás. Jól tudok viselkedni,mindez nem látszik túlságosan rajtam...bár ha a tükörbe nézek, látom a hazugságokat.Már csak pislákol bennem az alkotás vágya,egy -egy feladat erejéig képes vagyok felpörögni,de nem az igazi.Készültek levendulás zsákok garmadával,hímzem a cipőmet,újabb fogásokkal bővül az étlap,teszem a mindennapi teendőimet.
Látszólag jókat tudok nevetni,talán a pillanat erejéig igazak is...Gondolkodóba estem,hogy lehet-e még ekkora kedvvel sokáig tanítani...Szóval látszólag minden megy a maga útján,de az a tűz,ami ahhoz kell,hogy hiteles legyen bármi,nincs többé....Már rég nem hiszek a barátságban,az emberi kapcsolataimban cinikus vagyok többnyire,csak nagyon ritkán tapasztalom az ellenkezőjét.
Nem tudom,hogy lesz-e folytatása ennek a blognak,pedig az egyik legnagyobb mélypontom idején kezdtem el írni....




5 megjegyzés:

  1. Drága, igen, legyen folytatása.
    Azt hiszem, már írtam Neked, hogy arra gondolj, Fiad mit szeretne... Ő él benned, Veled van, ezt KELL érezned, elfogadnod. De ott van a Párod, ott van a Nagyfiad, Nekik is szükségük van Rád!
    Remélem, eljön az idő, amikor a kézimunka, a gyöngyök ismét részesei lesznek az életednek, kikapcsolódást, nyugalmat hozva.
    Van minden évnek olyan időszaka, időszakai, amikor elvonulhatunk a CSEND világába, akkor teljes szívvel az eltávozott gyermekünkkel vagyunk.
    Aztán fel kell állni, járni az utunkat, azokért, akik még itt vannak velünk.
    30 és sem elég, hogy felejts, -tapasztalat-, 30 év után is észre vehetik, hogy hiába mosolyogsz, a szemed mindig szomorú. De élni kell, ahogy már mondtam, Értük - a Családodért.
    Nekem, egy hosszabb idő után segített a hitem, de addig bizony sok évnek kellett eltelnie. Neked még nagyon friss a seb - még nagyon fáj.
    Ez a FÁJ nem múlik el, csak csendesedik.
    Ölellek szeretettel és megértéssel. Jolimama

    VálaszTörlés
  2. Én most nem tudok olyan szépeket írni mint azt Jolimama tette, de minden szavával egyetértek és mivel mást nem tehetek szeretnélek gondolatban, lélekben támogatni. Nagyon veled érzek, igen ez a FÁJ mindig megmarad, de azért próbálj élni, a családodért, magadért.

    VálaszTörlés
  3. Pokoli lehet a fajdalmad ,az Isten mentsen meg mindenkit attol hogy a sajat gyereket elveszitse.
    Egy anyanak meg az is fajdalom ha a gyerekenek banata van vagy fajdalma.
    Kati,nincs otthon valami olyan hely ahol osszeulnek azok a szulok akik elveszitettek a gyerekuket ? Egy-egy ilyen osszejovetel talan segitene lelkileg.
    Szornyen sajnallak,otletem nincs (pedig mindig van otletem) hogy mikeppen eld tul de ugy hiszem Jolimamanak igaza van,egyetertek vele.
    Masfel eve ment el a kicsi fiad meg jo nehany ev el fog telni mire enyhul a fajdalmad.
    Talan ha elmagyaraznad magadnak ,hogy a kisfiadnak igy jobb , o mar jo helyen van es hidd el hogy o vegig veled van , melletted van csak nem latod ot es tutti hogy szomoru amiert teged szomorunak lat.
    Legy eros Kati es bujj el a kreativitas nagy kopenye moge es alkoss.Menj ki az erdobe es szivd magadba az energiat amit az erdo kinal neked.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Ildikó és Amy!
    Köszönöm a biztatást,de most nagyon nem megy...Én rettenetesen kemény tudok lenni,de néha megfeneklik az ember, főleg ,ha úgy érzi,hogy egyedül maradt.Egy félig felnőtt gyerek,egy meghalt gyerek és egy kihűlt házasság ,elég rossz kombináció...Tényleg jó ötlet,hogy hasonló problémájú emberek beszéljék ki ami a szívüket nyomja.Csak ezt nem lehet itt megvalósítani...beteg gyerekes szülőként is nagyon nehéz volt összehozni egy csoportot,az működött 10 hónapig.Azóta ,amióta meghalt a Kicsi,mintha leprás lennék....

    VálaszTörlés
  5. Kedves Kati!
    Ezt ne így fogd fel, nem vagy Te leprás, csak ők félnek, félnek attól, hogy velük is megtörténik. Ez egy ösztönös védekezés. Sajnos az ember ilyen, menekül onnan, ahol részvétet kell mutatni, empátiát kell érezni, mert az fáj, na meg sokan nem is tudják hogyan viselkedjenek,mik a megfelelő szavak.
    Minden szeretett személy elvesztése fájdalom, a legborzasztóbb, amikor a gyerek megy el előbb. Minden családban törést okoz, de Neked van még egy fiad, aki most indul az életbe, neki nagy szüksége lesz Rád, miatta is folytatni kell.
    A blogolást ne add fel, nagyon sok ismeretlen barátot találtál eddig is, és még nincs vége.
    Kívánom, hogy találj magadban elég erőt a folytatáshoz.

    VálaszTörlés