2011. augusztus 21., vasárnap

Próbálkozások a kenyérfélékkel



Igaz pizzát szoktam gyakran készíteni,de már egy ideje kacérkodom a házi kenyérsütés gondolatával. Gépet nem nagyon akarok venni ,így aztán sorra járom a blogokat és ámulok csak. Igaz a nagy bátorságom elszállt hirtelen a szebbnél szebb kenyérfélék láttán.Igencsak macerás és rutint igénylő feladat... Egyelőre csak a péksüteményekkel mertem próbálkozni a lepényfélék után. Így hát kiflit sütöttem. Azt hiszem a Nem vagyok mesterszakács oldalán találtam a bécsi vajas kiflire,amiről úgy gondoltam,hogy nem lesz nagy kudarc. A második sorozatot már nem volt időm fotózni,a fiam biciklitúrára ezekből készített magának útravalót. Az elsőnek még keményre sült az alja, a másodikat már négyféle(sima,rétes ,rozsos,tönköly) lisztből készítettem és egy adagból zsömle is lett. Még két nap után is puha,rugalmas maradt,nem pedig az a nyúlós,rághatatlan,mint a bolti. Talán már lesz bátorságom kis kenyérrel is próbálkozni:)
Az iskolai időszak reggeli szendvicseihez kísérletezem...

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerültek a kiflik:) Láttam én is ezt a bécsi kifli receptet, nagyon klassz. Szerintem megpróbálhatod a kenyeret is, nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néznek ki!A pizzából jó lett volna egy szelet,nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. De ügyes vagy! :) Finomnak néz ki így képen keresztül is. :) Kíváncsian várom a kenyeredet is! :) Jó munkát hozzá! :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű kiflicskék, a pizza csodás! Szerintem nyugodtan állj neki a kenyérnek egy egyszerűbb recept alapján. Lehet, hogy nem lesz elsőre gyönyörű, de az biztos, hogy finom lesz, és a tied, tudod, mi van - és mi nincs - benne! Mi is féltünk anyukámmal az első próbálkozásnál, és hát elég bumfordi kenyereket sütünk, viszont kívül ropogós, belül puha 4-5 nap után is :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a bátorítást,megemberelem magam és még a szünidő végéig nekifutok,mert már nagyon unom ezt a sok pocsékságot,amit kenyérként próbálnak eladni...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon étvágygerjesztőek a kis kiflik, a pizzáról nár nem is beszélve:-))

    VálaszTörlés
  7. Elnézve a képeket a kifliről és a pizzáról, ebben is igazán profi vagy! Szerintem nem lesz gond a kenyér sem!!

    VálaszTörlés