Ha valakit érdekel a recept,bármilyen gyümölccsel jó lehet(meggy ,szilva, szeder és most a cseresznye tesztelve).
Hozzávalók :
15dkg margarin
3 tojás
15dkg porcukor
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A puha margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat végül a sütőporral összekevert lisztet is hozzáadjuk. Ez egy jó ragadós massza,ami látszólag semmire sem jó. A keményre felvert tojásfehérjékkel fellazítva továbbrontunk a helyzeten...Sütőpapírral béllet tepsibe kanalazzuk,szétmaszatoljuk majd megpróbáljuk a magvalt cseresznyéket elosztani rajta(nem kell cukrozni,eleve édes a cseresznye).Kissé előmelegített sütőben piskótaként kezelve megsütjük.,majd a látvány kedvéért picit porcukrozzuk. Nem túl édes, a sok gyümölcs miatt gyorsan fogy!!!
Nagyon egyszerű elkésziteni, meg is fogom próbálni. Nagyon el tudom képzelni áfonyával vagy szederrel. Hmm, ilyenkor már enném is:)
VálaszTörlésJó kis receptnek néz ki ,én is kipróbálom,imádok sütni!!
VálaszTörlésJó sütést, örülök,hogy felkeltettem az érdeklődést ezzel a régi recepttel!
VálaszTörlés