2011. június 7., kedd

Cseresznyeszezon I.

Érik a cseresznye,ez tény,de most rengeteg van belőle.Ismerősök telefonon keresztül kedvesen érdeklődnek hogylétünk felől, majd meg sem várva a választ nyakunkba akarják sózni az ő feleslegüket is . Ugye ismerős a helyzet? Most a saját féloldalas, már évek óta csak kegyeletből megtartott cseresznyefánk ismét megajándékozott minket. Cseresznyelekvárom még tavalyelőttről maradt bőségesen,fagyasztani nem nagyon szeretem,frissen csemegézve pedig csak korlátolt mennyiség fogyasztható belőle. Így hát megboldogult anyósom(aki inkább anyám volt,mint a sajátom) titkos barackos lepényreceptjét adaptáltam cseresznyére. Hát a fiúk szerint istenien sikerült ,ismétlést kérnek...Csak nem tudom mikor,ma reggel 8-tól 4-ig vizsgáztattam egy pisilésnyi szünettel!!!
Ha valakit érdekel a recept,bármilyen gyümölccsel jó lehet(meggy ,szilva, szeder és most a cseresznye tesztelve).
Hozzávalók :
15dkg margarin
3 tojás
15dkg porcukor
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A puha margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat végül a sütőporral összekevert lisztet is hozzáadjuk. Ez egy jó ragadós massza,ami látszólag semmire sem jó. A keményre felvert tojásfehérjékkel fellazítva továbbrontunk a helyzeten...Sütőpapírral béllet tepsibe kanalazzuk,szétmaszatoljuk majd megpróbáljuk a magvalt cseresznyéket elosztani rajta(nem kell cukrozni,eleve édes a cseresznye).Kissé előmelegített sütőben piskótaként kezelve megsütjük.,majd a látvány kedvéért picit porcukrozzuk. Nem túl édes, a sok gyümölcs miatt gyorsan fogy!!!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon egyszerű elkésziteni, meg is fogom próbálni. Nagyon el tudom képzelni áfonyával vagy szederrel. Hmm, ilyenkor már enném is:)

    VálaszTörlés
  2. Jó kis receptnek néz ki ,én is kipróbálom,imádok sütni!!

    VálaszTörlés
  3. Jó sütést, örülök,hogy felkeltettem az érdeklődést ezzel a régi recepttel!

    VálaszTörlés